U bevindt zich hier: Start » Nieuws

Nieuws

Vooral de VIKING LIFE-SAVING EQUIPMENT© noodseinmiddelen, welke ook deel uitmaken van de door hun geleverde producten, werden nog eens langs de wettelijke lat gelegd.

Hoe worden deze vervoerd en wat zijn nu echt de gevaren van deze producten.
Aan de hand van tal van voorbeelden en een duidelijke presentatie vertelde cursusleider Fred de Groot de ins en outs. Als deskundige op springstof gebied en gevaarlijke stoffen weet hij de juiste noot te raken.
Vooral de opslag van deze pyrotechnische producten vragen de nodige voorzichtigheid. Na het maken van een toets konden de cursisten hun certificaat in ontvangst nemen.

Fretan.nl© maakt en geeft deze cursussen op maat beschreven. De huidige wetgeving schrijft dergelijke bewustwordingscursussen dan ook voor.

WECG CURSUS TE EELDE

PERSONEEL SIRRUS SALES & SERVICE EN AEC SKYLINE BV VOLGEN

Het was niet naast de deur voor fretan.nl© ,maar jl vrijdag 27 januari was het weer even bijspijkeren bij de bovenvermelde firma’s.

Ingevolge gestelde binnen wetgeving (WECG en ADR) werd door het personeel weer een opfriscursus gevolgd gegeven door Fred de Groot, eigenaar van fretan.nl©advice. Jan Koops had e.e.a weer in werking gezet om deze dag te organiseren.

Nieuwe zaken kwamen voorbij tijdens deze opfris dag. Vooral werd er aandacht geschonken aan de producten die deze firma’s in huis hebben. Ook de omgevingswet kwam kort aan de orde.

De Wet explosieven voor Civiel (WECG) gebruik, speelt hierbij een grote rol. Vervoer maar zeker opslag dienen strikt te worden nageleefd.

AEC Skyline BV is een dynamisch luchtvaart onderhouds- en operationeel bedrijf. Vanuit thuisbasis Groningen Airport Eelde ondersteunen zij de Nederlandse defensie met diverse high performance vliegtuigen tijdens oefeningen in binnen- en buitenland. De opgave bestaat uit het leveren van luchtsteun, radarstoring en -simulatie, het slepen van doelen, radar volgprofielen en het vervullen van de rol van agressor.

Cirrus Sales & Services houdt zich meer bezig met de burgerluchtvaart en dan vooral privéjets etc. Ook hier wordt met grote passie aan de producten gewerkt. Daarnaast worden er opleidingen verzorgd om zich te bekwamen in de vliegkunst. Onderhoud speelt ook hier een belangrijke rol.

Na afloop werd nog even een rondje gemaakt door beiden firma’s, die vol trots hun producten toonden.

Allen ontvangen weer een certificaat van deelnamen.

Samenwerking met VGA

fretan.nl is miv augustus 2017 een samenwerkingsverband aangegaan met VGA, een adviesbureau dat eveneens behoorlijk is ingeschoten binnen de vuurwerkwereld. VGA voorziet reeds binnen het Noord-Hollandse veel bedrijven van advies op gebied van ADR aangelegenheden als gecertificeerd ADR veiligheidsadviseur. Zij bieden hun diensten aan tegen scherpe prijs, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen,kortom een welkome partner voor fretan.nl. Hier meer informatie over Van der Geest Advies.

Special Cargo Service

is een gerenommeerd speler in de verpakking en verplaatsing van gevaarlijke stoffen, welke vooral door de lucht hun weg vinden naar een volgende bestemming. Medio dit jaar zullen ook verschillende UN verpakkingsvormen kunnen worden aangeschaft bij deze enthousiaste firma.

Niet zelden komen hier overheids-diensten op bezoek voor een controle of gesprek. De materie is dusdanig complex dat er zelfs met het wetboek in de hand, een meningverschil kan ontstaan. Deze kwamen dan ook ruimschoots aan bod, zoals de bekende handstakellichten, bij ons bekend als flares en de line-rockets, welke gebruikt worden om mensenlevens te redden op zee.

Trainer Fred de Groot, geen onbekende binnen de gevaarlijke stoffen wereld, kon zodoende antwoord geven op de meest prangende vragen. “Word geen naprater, daar zijn er al zoveel van binnen deze branche“, waren enkele keren zijn woorden. “Weet je iets niet, zoek het op. Het klakkeloos roepen van termen, die vaak uit hun context zijn gehaald, komt helaas veelvuldig voor”, aldus een duidelijk op gang geraakte docent.

Natuurlijk was de tijd ook hier weer een bepalende factor en na enkele leerzame uurtjes werd na afloop onder het genot van een frisdrankje e.e.a nog eens besproken. Special Cargo Service
Landelijke vuurwerkdag 2017 in Utrecht.
Fretan.nl Download hier [2.184 KB] de gehouden ppt presentatie.
Verdiepingsavond bij Special Cargo Service  
Tijdens een goed gevulde zaal werd op 26 mei een verdiepingsavond georganiseerd door fretan.nl© voor de firma Special Cargo Service gevestigd o.a. in Oude Meer. (Schiphol)

Onder zeer ruime belangstelling werd ingegaan op veel aspecten van de ADR klasse 1. Aan de hand van voorbeelden werd het verschil duidelijk gemaakt tussen ondermeer een pyrotechnisch product en springstof. Initiatiefnemer van dit alles, Devlin van den Eykhof, was dan ook duidelijk in zijn sas, om maar een woordspeling te gebruiken. Lees verder...