U bevindt zich hier: Start » Nieuws

Nieuws

Samenwerking met VGA

fretan.nl is miv augustus 2017 een samenwerkingsverband aangegaan met VGA, een adviesbureau dat eveneens behoorlijk is ingeschoten binnen de vuurwerkwereld. VGA voorziet reeds binnen het Noord-Hollandse veel bedrijven van advies op gebied van ADR aangelegenheden als gecertificeerd ADR veiligheidsadviseur. Zij bieden hun diensten aan tegen scherpe prijs, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen,kortom een welkome partner voor fretan.nl. Hier meer informatie over Van der Geest Advies.

AFTELMOMENT IN AMSTERDAM ZEER GOED BEZOCHT

Onder het oog van meer dan 10.000 bezoekers kon PYRO4 zijn kunsten vertonen. In tegenstelling tot hetgeen in Rotterdam kan worden geschoten, nl groot kaliber, moet in Amsterdam het uit de creativiteit komen van de afsteker.

Dit is aan Paul Philipsen wel toevertrouwd. Ook nu toverde hij met zijn crew weer een sprankelende show op het water voor het VOC schip. Een heuse feniks verrees uit zijn as en tal van objecten werden ingezet.

Fretan.nl© was ook present en kon met een goed gevoel het jaar 2016 afsluiten.

PGS 32

‘Explosieven voor civiel gebruik “ Bovengrondse opslag” gepubliceerd. [536 KB]

Special Cargo Service

is een gerenommeerd speler in de verpakking en verplaatsing van gevaarlijke stoffen, welke vooral door de lucht hun weg vinden naar een volgende bestemming. Medio dit jaar zullen ook verschillende UN verpakkingsvormen kunnen worden aangeschaft bij deze enthousiaste firma.

Niet zelden komen hier overheids-diensten op bezoek voor een controle of gesprek. De materie is dusdanig complex dat er zelfs met het wetboek in de hand, een meningverschil kan ontstaan. Deze kwamen dan ook ruimschoots aan bod, zoals de bekende handstakellichten, bij ons bekend als flares en de line-rockets, welke gebruikt worden om mensenlevens te redden op zee.

Trainer Fred de Groot, geen onbekende binnen de gevaarlijke stoffen wereld, kon zodoende antwoord geven op de meest prangende vragen. “Word geen naprater, daar zijn er al zoveel van binnen deze branche“, waren enkele keren zijn woorden. “Weet je iets niet, zoek het op. Het klakkeloos roepen van termen, die vaak uit hun context zijn gehaald, komt helaas veelvuldig voor”, aldus een duidelijk op gang geraakte docent.

Natuurlijk was de tijd ook hier weer een bepalende factor en na enkele leerzame uurtjes werd na afloop onder het genot van een frisdrankje e.e.a nog eens besproken. Special Cargo Service
Landelijke vuurwerkdag 2017 in Utrecht.
Fretan.nl Download hier [2.184 KB] de gehouden ppt presentatie.
Verdiepingsavond bij Special Cargo Service  
Tijdens een goed gevulde zaal werd op 26 mei een verdiepingsavond georganiseerd door fretan.nl© voor de firma Special Cargo Service gevestigd o.a. in Oude Meer. (Schiphol)

Onder zeer ruime belangstelling werd ingegaan op veel aspecten van de ADR klasse 1. Aan de hand van voorbeelden werd het verschil duidelijk gemaakt tussen ondermeer een pyrotechnisch product en springstof. Initiatiefnemer van dit alles, Devlin van den Eykhof, was dan ook duidelijk in zijn sas, om maar een woordspeling te gebruiken. Lees verder...